Design / Fold

Fold

Beskrivelse

Brief: At designe et barbord til Glyptoteket i København – et let og praktisk bord til events, som nemt kan bæres frem og tilbage uden at fylde for meget i opbevaring. Bordet skal tage hensyn til Glyptotekets uerstattelige gulve og indgå naturligt i de historiske rammer.

Design: Jeg vidste hurtigt, at bordet skulle kunne foldes helt fladt. Det gør Fold nemt at transportere og opbevare – ideelt til events, hvor fleksibilitet og æstetik går hånd i hånd.

Fold er udført i aluminium og har en enkel, rektangulær form, der giver plads til flere gæster omkring bordet, uden at det bliver tungt i udtrykket. Inspirationen kommer fra Glyptotekets egne detaljer: De slanke ben er placeret side om side som en moderne reference til de romerske søjler i Festsalen, og i hvert ben er der fræset diskrete fordybninger, som understreger rytmen og letheden.

På bordpladen er der graveret et mønster hentet fra et af Glyptotekets gulve – en stille hyldest til huset og dets historie. Den mørke bordeaux farve er valgt med afsæt i Festsalens farvepalette og binder bordet sammen med rummet på en naturlig og elegant måde.

Fold fungerer både enkeltvis og i serier. Når flere borde sættes sammen, kan de nærmest danne en bar – og står som en smuk række i rummet, hvor gentagelsen af form og farve skaber ro, rytme og sammenhæng.

Fold er et smukt og enkelt bud på et barbord til Glyptoteket – praktisk, let og fuld af detaljer, der gør det til en diskret, men karakterfuld del af helheden.

Og Fold behøver ikke kun stå på Glyptoteket. Det er et stærkt bud på et barbord til mange typer rum og arrangementer – og kan tilpasses den enkelte kunde med eget logo, andre farver eller uden fræsninger i benene. Et fleksibelt design, der nemt kan tage nye identiteter på sig.

DANMARKS
NÆSTE
KLASSIKER

EN STRUKTURERET PROCES - I HØJT TEMPO

At sige ja til Danmarks Næste Klassiker og designe et møbel på tre uger har været en intens proces, der har krævet kreativitet, struktur og hurtige beslutninger. Tiden har været en konstant udfordring, og det har været altafgørende at stole på min intuition.

For at udnytte den begrænsede tid bedst muligt har jeg arbejdet metodisk fra start. Den første uge har handlet om at fastlægge formen – uden et klart design ville processen løbe fra mig. Jeg har skitseret, klippet i papir og eksperimenteret med foldeteknikker for hurtigt at finde de store linjer. I tæt samarbejde med modelmager Morten Lyhne har jeg afsøgt produktionsmuligheder, hvor materialer og tidsramme har været afgørende faktorer.

Når idéen har taget form, har jeg bygget en hurtig mock-up for at teste proportioner og fornemmelse, før arbejdet med præcise mål og detaljer er gået i gang. Produktionen har krævet løbende justeringer, men én ting har været sikkert: Møblet stod færdigt lige til deadline – hver eneste gang.

AT HOLDE FAST I MIN DESIGNIDENTITET

Den største udfordring har været at skabe noget, der føles som mit eget, trods tidspres og programmets faste rammer. Jeg har insisteret på at bevare mit design-DNA og arbejde ud fra de værdier, der kendetegner min tilgang til formgivning.

Undervejs har jeg måttet træffe hurtige valg og eksperimentere mere end nogensinde før. Det har givet mig en dybere forståelse af mit eget potentiale og bekræftet, at jeg trives i en kreativ proces under pres. Nye materialer, teknikker og arbejdsmetoder – og ikke mindst et konstant kamera på mig – har tvunget mig til at tænke i nye baner og udfordre mine vante arbejdsmetoder.

At designe under tidspres har været en følelsesmæssig rutsjebane, hvor intensitet og begejstring er gået hånd i hånd. Men vigtigst af alt har det vist mig, hvor meget jeg kan rykke mig – og hvor stærkt mit drive for at skabe er.