Læs om os, her kan du læse mere om Historien bag Anne Linde's design

Betal via MobilePay

Fri fragt i hele Danmark

Mix og match som du ønsker

Sommerferie - Vores lager er lukket fra den 13-24 juli. God sommer!

Om Anne Linde

Skulpturelt – enkelt – frit

Anne stiftede Anne Linde i 2004 og har fra starten arbejdet for at skabe en ny dansk designtradition. Anne designer med kreative løsninger for øje, der skubber grænserne for, hvad fx opbevaring kan og er. Her udgør metal, både bogstaveligt og metaforisk, kernen for hendes design – et materiale, der giver linjerne friheden til at smyge sig, samtidig med at funktionaliteten ikke behøver vige.

Frigjort fra traditionerne

Anne kom tilbage til Danmark for at designe efter at have færdiggjort en bachelor i England: ”De andre i branchen kom jo med den fulde designuddannelse fra arkitektskolen, og dér var det, jeg havde, regnet som ingenting. Men det har også givet mig en frihed; England har ikke de samme designtraditioner som Danmark, så jeg har kunnet kigge på den danske designarv udefra. Jeg designer uden stereotyperne i ryggen – mere kosmopolitisk.”

“Jeg designer uden stereotyperne i ryggen – mere kosmopolitisk”

– Anne Linde

Sådan en bogreol har du ikke set før

Anne elsker bøger. Da hun og hendes mand flyttede ind i deres nuværende hus, havde det en klassisk, stor bogreol, mørk og grande, et element man ellers skulle tro var perfekt;
”Den var alt for tung for mig. Jeg ville gerne have noget, som var let i udtrykket, men rummede det samme”.

Standardløsningerne passede ikke Anne, og det blev udgangspunktet for Showcase serien.

Showcase#1 er tænkt som en del af noget større – de kan nemt fylde en hel væg, og når man breder sig og tør tænke stort, så kommer det skulpturelle look også virkelig til sin ret, fortæller hun.

“Det første design Ledge:able dumpede ned i hovedet på mig og tog ærlig talt et par minutter at tegne – fordi linjerne faldt mig naturligt. Det bedste design, jeg har lavet, er det mest intuitive.”

– Anne Linde

Blødt metal

”Linjerne og formen kom forud for materialet. Det første design Ledge:able dumpede ned i hovedet på mig og tog ærlig talt et par minutter at tegne – fordi linjerne faldt mig naturligt. Det bedste design, jeg har lavet, er det mest intuitive.”

Men at gå fra linjer på et papir til et fysisk design der holder, også til hverdagens brug og behov, kræver et materiale, der både er smukt, funktionelt og strukturelt holdbart. Og selvom hylder, dengang Anne startede, var tænkt i træ, så faldt valget på metal.

”Metal giver frihed. Jeg elsker dets elegante udtryk, og at det kan formes, bøjes og støbes på uendelige måder. Det er et tidløst, levende, stærkt og holdbart materiale. De organiske aspekter af mine designs tilføjer noget blødt og skulpturelt til metallet, som får det til at passe ind i et utal af indretninger.”

Attitude fra de store

”Om det skyldtes Annes alternative perspektiv eller brugen af metal, længe før de danske hjem havde tid til metal, vides ikke, men da Anne Lindes designs skulle ud i verden, blev hun mødt med en ægte jantelovs-lussing fra de rigtig store virksomheder. De ville gerne købe hendes designs, men kun for en pris der ikke engang dækkede en måneds husleje.
”Så tænkte jeg: Nå, så gør jeg det bare selv. Så taler vi med nogle producenter og får lavet prøver, så er vi i gang”.

“Metal giver frihed. Jeg elsker dets elegante udtryk, og at det kan formes, bøjes og støbes på endelige måder.”

– Anne Linde

Uendelig udforskning

”Den ultimative hylde er for mig nu opfundet, så nu har jeg frihed til at udforske” fortæller Anne.
”Desk er fx en udforskning af rummet mellem to hylder. Hvordan laver man et funktionelt skrivebord, som også er smukt? Hvordan forbinder og fortsætter man linjerne? Og her giver metallet også bare den ultimative frihed.”

Friheden er ikke kun gældende i Annes eget arbejde men strækker sig ud til de rum, hvor produkterne bruges: ”Mange af møblerne passer ind i helt små rum, men produkterne kan udfoldes i større sammenhæng.”
Om det er en skrå væg, hjørnet i soveværelset eller the grand hall på et af Danmarks største forlag, så kan produkternes former og designs tilføje et twist og anderledes perspektiv på rummet.

Og selvom man sjældent tør spørge om alder, så fortæller Anne gerne, at det første design er 15 år gammelt, og den ikoniske showcase er fra starten af dette årtusinde – men det er der ikke nogen, der kan se på produkterne.
”Jeg ser ingen grund til at skulle følge med trends – den slags vikler produkterne sig uden om. Nu er der sket et skift, og så skal vi pludselig til at designe ting, der holder. Og det har de (kollektionerne, red.) jo hele tiden gjort.”

Produkterne fra Anne Linde er tidløs udfoldelse og kreativ frihed – nu og i fremtiden.

“Jeg ser ingen grund til at skulle følge med trends – den slags vikler produkterne sig uden om”

– Anne Linde

Product added successful

Pin It on Pinterest